Vertrouwen in jouw manifestatiekracht

11

Februari 2024

Een tijdje geleden ging ik langs bij de garage voor het jaarlijks onderhoud van onze auto. Het was onze allereerste afspraak in deze garage. Ik wil rond deze ervaring even in alle eerlijkheid/openheid iets delen met jou.

Stipt op tijd bood ik me aan aan de balie alwaar een vriendelijke mevrouw haar collega mecanicien telefonisch op de hoogte bracht van mijn aanwezigheid.
“Mijn collega helpt je zo dadelijk verder,” glimlachte ze vriendelijk. Waarop ik haar in alle vriendelijkheid bedankte.

Nu moet ik even, vooraleer dit verhaal verder te vertellen, een zijsprong maken. Dat kan straks wellicht iets verklaren.

Ik ben opgegroeid als dochter van een garagist. Als jong meisje mocht ik soms meehelpen met mijn papa en onze mecanicien. Al zeg ik het zelf, ik ben dus een beetje thuis in de garagewereld (ook al ging het bij mijn ouders thuis over bromfietsen en moto’s en geen auto’s). Mechaniek is mechaniek. Een mecanicien, een mecanicien dus.

Toen de mecanicien de garage binnenkwam, viel mijn mond open van verbazing (achteraf beschouwd tot mijn grote schaamte).

“The beauty you see in me
is a reflection of you.”

– Rumi

Perceptie

Vanuit mijn jeugdervaring heb ik dus een bepaalde perceptie rond het begrip mecanicien.

Ik verwachtte een man van middelbare leeftijd, met een overall die minstens naar olie ruikt, met handen waarvan de riemnagels niet echt meer proper te krijgen zijn.

Wat was de realiteit: het bleek te gaan om een jonge vrouw die er in mijn ogen amper 18 jaar uitzag. Om eerlijk te zijn was ik zodanig verbouwereerd dat ik je geeneens kan zeggen welke kledij ze aanhad. Ook op haar nagels heb ik niet gelet. Enkel maar op de jeugdigheid en dus (voor mij, vanuit mijn levenservaringen en perceptie) automatisch ook de conclusie van onervarenheid.

Oordeel, vooroordeel, misplaatste aannames!

Olala. De wijze, al iets oudere vrouw, valt van haar voetstuk. Ik, moi, die toch al een redelijke bewustzijnsweg afgelegd heb; die toch wel het één en ander te vertellen heeft als het over oordelen gaat, wel diezelfde vrouw was op slag al haar kennis vergeten. Mijn brein schoot ongecontroleerd in actie want onze auto was in gevaar en in het verlengde daarvan, ikzelf!

Automatisch denken doorbreken!

Ik neem je verder mee in mijn gedachtegang:

Stem 1 (de (ver)oordelende stem: “Je meent toch niet dat dit piepjonge meisje de mecanicien is!!” “Ze is amper 18 jaar!!!”

Ik voel me geïrriteerd, paniekerig, onmachtig.

Stem 2 (de kalmerende stem): “Neen, natuurlijk niet, het zal wellicht iemand zijn die stage loopt in de administratie en die de auto inschrijft aangezien het de eerste keer is dat ik hier in de garage kom.”

Oef, ik voel opluchting.

Stem 3 (de wijze, ietwat oudere vrouw): “Barbara, wat is er mis met jou! Vertrouw! Herinner je wat jouw groeiwoord voor 2024 is? Juist. Ja. Vertrouwen.”

Met deze wijze woorden kan ik ook ontspanning voelen.

Van spanning naar ontspanning

En zo kwam het dat ik op een paar seconden tijd van met open mond vol ongeloof staren in spanning naar vertrouwen en dus ontspanning kon overgaan.

Ik moest werkelijk luid lachen om mezelf eens ik buiten de garage was.

Dan merk ik wel dat al het werk dat ik tot nu toe verrichtte wel degelijk zijn vruchten afwerpt. Want ja, ik had tot mijn grote schaamte, oordeel gebaseerd op mijn ervaringen uit het verleden. Maar, ook ja, ik kon snel terugschakelen en het absurde ervan inzien.

Om even af te ronden. Deze jonge dame heeft me voortreffelijk geholpen. Eens ik in de vertrouwmodus ging, lag mijn focus anders dan vanuit het vooroordeel.

En ja, ze was wel degelijk de mecanicien 😉 (voor mocht je er zelf nog aan twijfelen).

De auto bolt als nieuw en ik heb de kans gekregen om te leren uit datgene wat me confronteert.

Mijn volgende Zielsbrief

Voor wie de vorige Zielsbrieven gemist heeft of zich nog niet ingeschreven heeft kan dit via onderstaande knop (dan ontvang je de vorige ook):

Als je al ingeschreven bent, dan ontvang je volgende Zielsbrieven automatisch in jouw mailbox. Wil je ze niet meer, dan schrijf je je gewoon uit. Lang leve de vrijheid 😊.

Zijn ze echter betekenisvol voor jou, aarzel dan niet om mensen die hierin interesse kunnen hebben uit te nodigen door de link naar dit blogverhaal te delen.

Mijn volgende Zielsbrief schreef ik vanuit de energie van vertrouwen in onze manifestatiekracht.

Terwijl ik nog even na glimlach om mijn eigen menselijkheid groet ik jou vanuit dit deel in mij dat zich graag zonder oordeel met jou verbindt.

Bewustzijnsgroet
Barbara

PS de foto’s die je hier terugvindt zijn eigen gemaakte foto’s rondom mijn woonplek.

Gerelateerde blogverhalen

jan 24 2024

Volg je zielsvonk

Deze morgen bij het wakker worden bleek het gesneeuwd te hebben. De natuur laat me zoveel ontzag voelen voor haar schoonheid (de historische verklaring van het woord...
dec 31 2023

Beweeg jij mee op de cycli van het leven?

Na alle grijze en natte dagen van de voorbije maanden kwam er plots deze zon tevoorschijn. Wat een geschenk! Het aanzicht van de prachtige gloed en de omringende natuur...
dec 24 2023

Introductie tot Barbara’s “zielsbrieven”

Mijn naam is Barbara De Schrijver. Net als jij verwonder ik me over wat er zich allemaal afspeelt in de wereld. Er is zoveel magie. Er is tegelijk zoveel onrust. Met...
  • 50% 50%

Je bent er bijna!

Ontdek hoe je een leven vol mogelijkheden creëert.

Van tekorten naar overvloed webinar (Celine)
  • 50% 50%

Je bent er bijna!

Ontdek hoe je een leven vol mogelijkheden creëert.

Van tekorten naar overvloed webinar (Sophie)
  • 50% 50%

Je bent er bijna!

Haal maximaal rendement op je vermogen dankzij taxcertificaten.

TaxcertificatenPro MODULE
  • 50% 50%

Je bent er bijna!

Dé gids naar een leven vol mogelijkheden.

4 sleutels naar 360° vrijheid - Eveline Cleyman
  • 50% 50%

Je bent er bijna!

Dé gids naar een leven vol mogelijkheden.

4 sleutels naar 360° vrijheid
  • 50% 50%

Je bent er bijna!

Jouw toegang tot 7 gratis Zielsbrieven

Zielsbrieven